Home Nieuws 2018 Manege Kantine Nieuws Agenda Ponyclub Evenementen Wedstrijden Archief Link Contact
Foto's - Arckelhoeve
Video's
ZOEK
Archief
Ponykamp stresssssss


Ponykamp stressssss

Het is bijna zover: ponykamp 2011 komt eraan. Nog een paar dagen en dan gaan de pony’s richting Leersum . Om daar met de kinderen een geweldig ponykamp te beleven. Daarna mogen ze twee weken genieten van de wei. Omdat ze zo hun best hebben gedaan het afgelopen jaar. Maar de laatste lootjes wegen het zwaarst, en er heerst nogal wat ponykamp stress. Niet alleen bij de kinderen en de leiding. De kinderen zijn reuze benieuwd wie hun ponykamp-pony word, en met wie ze hem moeten delen. Wat we nog meer gaan doen tijdens het kamp. En of we geen onweer krijgen.

 De leiding is druk bezig met alles klaar te maken. Er word al maanden druk vergaderd. Zijn alle activiteiten in orde ? Wie gaat op wie ? Hebben we genoeg pony’s en paarden? Past alles in de veewagen ? Er is nogal wat te regelen. Op welke avond eten we spruitjes en welke avond pannenkoeken,  ? Sandra is haar spieren aan het uitrekken,  want die worden wat stram.

Maar het begint erop te lijken dat alles geregeld is, nog even een ouderavond. Want ouders zijn net zo zenuwachtig als de kinderen. Alleen klinken er wat rare geluiden uit de pony stal……

 “Auw, auw, auw, het doet zo’n zeer in mijn buik. Ik ben zo zenuwachtig, en daarom doet m’n buik zo’n zeer” zucht Breezer. Het is echt heel zielig, hij maakt zich zo druk om het kamp dat hij er buikpijn van krijgt. Niets liever wil hij mee, maar pipi heeft hem weer bang gemaakt. Pipi kan het weer niet laten. Ze wilde Breezer een beetje pesten. Ze had gezegd dat er nog maar 1 plekje in de veewagen over was. “En die is voor mij, jij moet thuis blijven”had ze gezegd. Natuurlijk is dat niet waar. Maar Breezer trapte er weer in. Hij kreeg er koliek van. Gelukkig na een spuitje van de veearts voelde hij zich een stuk beter . “Hou nou eens op met pesten , Pipi!!! “ Gilt Byou. “Het is heus niet leuk hoor. Straks kan hij niet mee omdat hij ziek is” “Grapje, sorry breez” maakt Pipi het goed.

Maar er zat wel een kern van waarheid in van wat Pipi zei. De veewagen zit echt wel stamp vol. We moeten nog maar kijken of Dukkie mee kan. “Anders ga ik echt lopen, ik heb Bella beloofd dat ik kom. Ik  heb haar, haar voet gevraagd. Ik ga met haar trouwen dit ponykamp” zegt Dukkie.

Dit jaar hebben we als thema ‘western’. Dus alle cowboys en indianen  staan vrijdag klaar om met de bus richting Leersum te gaan. We horen volgende week hoe het is geweest.

 

 

terug | top
FacebookTwitterYoutube
Ponyclub
P.R.V.
FNRS
KNHS
Start lijsten
Nieuwsbrief
 
twitter arckelhoeve
Home Nieuws 2018 Manege Kantine Nieuws Agenda Ponyclub Evenementen Wedstrijden Archief Link Contact Arckelhoeve - Manage
Copyright © 2011 Arckelhoeve. All right reserved.