Home Nieuws 2018 Manege Kantine Nieuws Agenda Ponyclub Evenementen Wedstrijden Archief Link Contact
Foto's - Arckelhoeve
Video's
ZOEK
Archief
Zware tijden in de ponystal...........

zonZware tijden in de ponystal.....

Alle pony's hebben vandaag veel verdriet. Er is niet zulk leuk nieuws aan komen vliegen.

Nieuws dat ze liever niet horen, maar dat waar ze niet onderuit kunnen komen. Bij Igor is de klap het hardst aangekomen. Hij is al dagen somber en verdrietig. Het begon allemaal op een avond in februari.....

Jullie kennen natuurlijk onze oude Mandy nog wel ? Ze stond samen met Igor voor de marathon wagen. Omdat de baas van Mandy en Igor geen tijd meer had, vroeg hij of ze bij ons in de manege les mee mochten lopen. Zo gezegd, zo gedaan, en Mandy en Igor kwamen op Manege de Arckelhoeve wonen. Mandy had al gauw heel veel kinderen die erg gek op haar waren. Ze was heel lief, maar soms kon ze ook heel hard rennen. Alleen was Mandy al wat ouder en toen ze al heel wat jaren bij ons was, werd het voor haar steeds moeilijker. We zeiden altijd: haar koppie wil nog wel, maar haar benen geven het op.

We hebben nog geprobeerd om haar wat minder te laten werken, maar daar werd Mandy niet vrolijker van. Na de zomer hebben we een moeilijke beslissing moeten nemen: Om haar nog een beetje plezier te geven werd besloten om Mandy nog een tijdje op de wei te zetten. Dus Mandy ging op een goeie dag in de trailer, op naar de groene weilanden.

Dat is nu ongeveer een half jaar geleden. Er kwam regelmatig een vogeltje met een rood borstje langs om te vertellen hoe het met Mandy ging. Mandy was erg gelukkig waar ze was, maar ze miste de kinderen wel erg. Roodborstje kwam pas op een avond langs met het slechte nieuws.:

'Lieve paardenvrienden, ik heb slecht nieuws over Mandy. Ze ging van de week de wei op en is daar in slaap gevallen. Toen alle paarden naar binnen moesten sliep Mandy nog steeds. Het bleek dat Mandy niet meer wakker is geworden. Ze is in haar slaap overleden' "Het goede nieuws is wel dat ze het erg goed heeft gehad, met haar nieuwe vrienden op de wei'

Jullie begrijpen dat Igor ontroostbaar was, hij kon het niet geloven. Breezer kan ook niet zo goed tegen de stress, dus die had gelijk weer koliek.
'"O,o,o, ik kan het niet geloven, hoe moet dit nu verder? Jammert Igor. Bijou is ook heel verdrietig, maar probeert Igor nog te troosten. 'Weet je wat we moeten doen?. We gaan allemaal leuke herinneringen ophalen en maken daar een mooi gedicht van. Dan kunnen we altijd aan haar blijven denken zonder dat we verdrietig worden.'

Dat is een goed plan van Bijou. Alle pony's gaan gelijk aan de slag. Ík denk aan je lekkere zachte vacht, waar ik tegenaan mocht liggen tot diep in de nacht' zegt Igor. Ík weet nog dat we gingen naar kamp, en in de wei deed je STAMP' Hinnikt Kasper' Iedere pony heeft wel een leuke herinnering aan Mandy.

Er wordt druk gerijmd in de ponystal en het verdriet lijkt een beetje vergeten. Misschien kunnen jullie de pony's helpen en een mooi gedicht maken met leuke herinneringen aan onze lieve Mandy. Zodat we een groot gezamelijk gedicht krijgen en die dan op onze site kan met een foto erbij. Als we dan toch een beetje verdrietig worden als we aan haar denken, we naar het gedicht kunnen gaan en alle leuke dingen weer herinneren.

Mandy/Igor

terug | top
FacebookTwitterYoutube
Ponyclub
P.R.V.
FNRS
KNHS
Start lijsten
Nieuwsbrief
 
twitter arckelhoeve
Home Nieuws 2018 Manege Kantine Nieuws Agenda Ponyclub Evenementen Wedstrijden Archief Link Contact Arckelhoeve - Manage
Copyright © 2011 Arckelhoeve. All right reserved.