Home Nieuws 2018 Manege Kantine Nieuws Agenda Ponyclub Evenementen Wedstrijden Archief Link Contact
Foto's - Arckelhoeve
Video's
ZOEK
Archief
Pony's bij de tandarts

De Paarden tandarts komt

We beleven een spannende dag onder de pony's en paarden van de ponyclub.popeye

Het is controle dag van de tandarts. Alle pony's en paarden worden 1 maal per jaar gecontroleerd in hun mond. Het is heel belangrijk om te weten of het gebit in orde is.
We kijken dan niet echt naar gaatjes, omdat de pony's niet zoveel suiker eten als wij. Er word gekeken naar hoe de kiezen en tanden slijten.
Pony's malen hun kiezen over elkaar zodat de kiezen afslijten, als er een pony is die bijvoorbeeld erg aan een kant eet, slijten de kiezen ook aan een kant, dat is verkeerd.  Het gevolg is dat hij ongelijke kiezen krijgt waardoor er scherpe randjes ontstaan. Dan kan heel erg zeer doen, en zelfs voor ontstekingen zorgen in de wang. Dat hebben we pas nog bij Billie gezien. Hij leek wel een beetje op Popeye. "Ik denk dat ik geen scherpe kiezen heb 'praat Breezer zich zelf moed in.'"Nee dat zal wel meevallen :Lacht Pipi "Gelukkig is alleen je voortand los, die gaan ze er echt uittrekken"weet je hoe zeer dat doet, dan kan je daaaaaagen niet eten "zegt die pestkop van een Pipi.
Breezer staat alweer te trillen als een rietje, hij kan er nog steeds niet tegen als Pipi hem pest. Trek het je niet aan hoor Breezz, je zult heus een verdoving krijgen, dan voel je er niets van sust Bijou`. Als ik maar wel mee kan doen met de belangrijke wedstrijd zondag `jammert Breezer`ondertussen is de tandarts gearriveerd.
We beginnen bij Gwenn en gaan zo het rijtje af. Het valt allemaal mee, maar het is wel een beetje waar wat Pipi zei: Breezer moet vrijdag naar de paarden kliniek voor het trekken van zijn voortand. Die moet er uit anders krijgt hij een ontstekeing. Gelukkig gaat Pukkie met hem mee, die heeft veel tandsteen. Hij moet naar de mondhygienist.
´Hihihi, ik zei het toch Breez `lacht Pipi ík heb lekker nergens last van´Áls je nou niet ophoudt met pesten dn zal ik zorgen dat je voorlopig niet meer kan eten `snauwt Breezer terug. Eindelijk bijt hij een beetje van zich af. Anders krijgt hij weer buikpijn van de stresss.....

Word Vervolgd...

terug | top
FacebookTwitterYoutube
Ponyclub
P.R.V.
FNRS
KNHS
Start lijsten
Nieuwsbrief
 
twitter arckelhoeve
Home Nieuws 2018 Manege Kantine Nieuws Agenda Ponyclub Evenementen Wedstrijden Archief Link Contact Arckelhoeve - Manage
Copyright © 2011 Arckelhoeve. All right reserved.