Home Nieuws 2018 Manege Kantine Nieuws Agenda Ponyclub Evenementen Wedstrijden Archief Link Contact
Foto's - Arckelhoeve
Video's
ZOEK
Archief
Liefde op ponykamp

Het is weer zover, alle pony’s zijn ingeladen en vertrekken naar Leersum. Het paste maar net , Breezer moest als laatste. Zijn kleine kontje ging nog net in de veewagen. ‘Hey, hey, ik moet ook mee. Julie kunnen niet zonder mij vertrekken. Bella wacht op mij. Ik overleef het niet hoor, zonder haar ‘ schreeuwt Dukkie. ‘Als je nou bij mij komt dan hou ik mijn buik wel in’ zegt Breezer. Zo gezegd zo gedaan. En zo kon Dukkie toch nog mee. De motor word gestart en de wagen gaat rijden.

20 paarden en pony’s gaan op ponykamp, en ze hebben er allemaal even veel zin in. De rit duurt ongeveer anderhalf uur. Voor in de rij staan de grotere paarden. Kasper krijgt rooien oortjes, hij word er verlegen van. Hij staat naast Twister en iedere keer als ze de bocht omgaan duwt Twister tegen hem aan. “Oh, sorry ik kan me niet staande houden, vind je het niet erg dat ik even steun bij jouw sterke lijf zoek”vraagt Twister heel lief aan Kas. Er bloeit iets moois daar voor in de veewagen.

Eenmaal in Leersum gaan alle pony’s gelijk de wei op. Dat is een heel spektakel. Iedereen zoekt zijn vriendje op . Mattie en Pukkie, Breezer en Pipi, en Kas verliest Twister geen moment van uit het oog. ’Oh, Kassie, Bincky heeft naar me geknipoogd' , en hup daar gaat Kasper weer in volle galop achter Bincky aan. Liefde maakt blind. En als Kasper verliefd is, is hij steeke blind.

Dan komen de kinderen. Die staan te trappelen om te gaan rijden . De eerste ritten zijn geweldig, zowel voor de kinderen als de pony’s. Er worden zelfs herten gezien. ‘S- avonds om tien uur zijn alle kinderen geweest en gaan de pony’s weer op de wei. Ze hebben een hoop te vertellen, maar zijn ook wel erg moe.

‘Ik mocht niet mee, ik heb me schor geroepen’ snikt Mattie. ‘Mijn been doet nog steeds zeer, dus is het beter voor me als ik hier blijf’ Mattie vind het niet leuk, hij moet alle pret missen. ‘Ik heb ze vandaag allemaal laten zitten, want ik vind het hier zo leuk’ zegt Pipi. ‘Auw, auw, ik heb zo veel verdriet dat ik er heimwee van krijg. Mijn buik doet zeer’ kreunt Dukkie. ‘Ik wil Bella niet meer, ik heb een leuker tjikkie gezien’ ‘maar ik heb teveel gras gegeten, dus is mijn buik heel groot geworden’ En dat doet zeer.

Dus gaat Eef een stukje fietsen en is het zo weer over. Hij moet een nachtje in de zand bak zodat hij niet teveel gras kan eten. Bella staat een paar weilanden verderop. De liefde is wel erg bekoeld, Bella had in de gaten dat Dukkie een oogje had op een mooi pony’tje van zijn eigen grote. En dat vond zij niet leuk, ze wil er zelfs niet meer over praten.

Nu gaan ze allemaal slapen, want morgen hebben ze weer een drukke dag voor de boeg

 

terug | top
FacebookTwitterYoutube
Ponyclub
P.R.V.
FNRS
KNHS
Start lijsten
Nieuwsbrief
 
twitter arckelhoeve
Home Nieuws 2018 Manege Kantine Nieuws Agenda Ponyclub Evenementen Wedstrijden Archief Link Contact Arckelhoeve - Manage
Copyright © 2011 Arckelhoeve. All right reserved.