Home Nieuws 2018 Manege Kantine Nieuws Agenda Ponyclub Evenementen Wedstrijden Archief Link Contact
Foto's - Arckelhoeve
Video's
ZOEK
Archief
Ponypraat 31 december 2010

Het nieuwe jaar in ponypraat

Het is alweer 31 december 2010. Nog even en het jaar is voorbij. We hebben leuke dingen gedaan, zoals : de FNRS wedstrijden, Ponykampen, Kerstspringen ,de nieuwe capriliproeven, en wat dachten Julie van de te gekke Halloween tocht .  De pony’s halen nog even wat verhalen terug..:

 

‘Wat gaat de tijd toch hard’,zucht mandy  ‘Voor ik het weet ben ik een oude oma’. ‘Dat ben je toch al!, soms ben je een beetje stijf,  en de andere dag kan je weer bokkesprongen maken’ zegt Igor, om zijn moeder een beetje op te vrolijken. Met de jaarwisseling is Mandy altijd een beetje verdrietig. Ze hoort al het vuurwerk en raakt daar een beetje van slag van. ‘Wisten Julie nog met de open dag hoe hoog ik ging springen’, gilt Pipi ‘Natuurlijk weet ik dat nog, je had Chris omgekocht met een paar zogenaamde pepermuntjes’ bromt Billie. ‘Jij kan misschien hoog springen , maar IK ben toevallig wel de mooiste’ hinnikt Anneke. Anneke heeft op pony kamp in Leersum de eerste plaats gehaald met  de verkiezing’ Pony’s next top model’. Nu denkt ze dat ze de mooiste is van allemaal. De andere vinden dat niet zo leuk, want ze kan er niet over op houden op te scheppen. ‘Julie gaan nog wat beleven dit komende jaar’ hinnikt ze ‘ik ga wedstrijden lopen zoals Totilas. Julie weten natuurlijk niet wie dat is, hé ?’ ‘Is dat het paard van de schillenboer?’ vraagt Breezer. ‘Nee, van sinterklaas’, lacht Pipi heel hard. ‘Totilas is wereldkampioen in Dressuur, en ik ben familie van hem. Misschien wel heel ver weg , maar toch! Hij is net zo mooi zwart als ik ben , en kan zijn benen  net zo hoog optillen als dat ik dat kan. Ja hoor, ik zal Julie eens een poepie laten ruiken dit jaar’. ‘Ik ruik hem nu al, het stinkt naar kapsones’  zegt Cosmo. ‘Nu we het toch over wedstrijden hebben, wisten Julie dat de ponyclub de wedstrijden van de FNRS, en alle andere leuke dingen gaat organiseren’? roept Kasper van buiten.                                                                                                                              
 Ja, hij heeft gelijk, alle FNRS wedstrijden worden door de ponyclub zelf georganiseerd. Maar ook allemaal andere leuke middagen zoals: een opzadel middag, invlechten voor de wedstrijd cursus, vader en Moederdag speciaal, ponykamp, Halloween, verkleedspringen, clinics, en nog veel meer. ”Zeg Totilas, nu je toch dressuurkampioen word kun je dan ook vertellen hoe dat allemaal in z’n werk gaat?” vraagt Bijou  ‘Maar natuurlijk weet ik dat’ zegt Anneke, ‘ ik zal het Julie vertellen’:

Voordat je meekan doen aan de officiële FNRS wedstrijden moet je eerst een ruiterpaspoort hebben,die kan je aanvragen aan de bar van de kantine. Je moet een formulier  invullen met twee pasfoto’s erbij en aan de barjuf geven . De ponyclub zorgt ervoor dat het opgestuurd word naar de FNRS. Met een paar weken krijg je het paspoort thuis gestuurd.

Een week of vier voor de wedstrijd hangt er een inschrijflijst in de kantine. Daar vul je je naam, keuzepony, welke proef je gaat rijden en telefoon nr in. Let wel op : de keuzepony is een voorkeur, maar de ponyclub bepaalt uiteindelijk , in overleg met de instructrice, op welke pony je rijd. Dit om te voorkomen dat sommige pony’s veel meer lopen dan andere. Zo leren de kinderen ook op alle pony’s rijden.  De proeven worden beoordeeld op het rijtechnische vermogen van de ruiter ( goed op de letter rijden en tempocontrole) en de houding en zit van de ruiter  en niet hoe de pony loopt. Als je moet instromen kan je dat doen in overleg met de instructrice.

terug | top
FacebookTwitterYoutube
Ponyclub
P.R.V.
FNRS
KNHS
Start lijsten
Nieuwsbrief
 
twitter arckelhoeve
Home Nieuws 2018 Manege Kantine Nieuws Agenda Ponyclub Evenementen Wedstrijden Archief Link Contact Arckelhoeve - Manage
Copyright © 2011 Arckelhoeve. All right reserved.