Home Manege Kantine Nieuws Agenda Ponyclub Evenementen Wedstrijden Archief Link Contact
Foto's - Arckelhoeve
Video's
ZOEK
Archief
» Zondag 27 november Sinterklaasfeest
» Zaterdag 19 november Clinic Gert van den Hof succesvol
» FNRS wedstrijd gezellig druk
» Zondag 3 juni Vader/Moederdag Special
» Zondag 3 juni Vader/Moederdag Special
» Succesvol weekend Stephanie en Danielle Kok
» Vrijdag 26 oktober onze beruchte Halloweentocht 2012
» Zondag 2 september Manege de Arckelhoeve Open dag
» Woensdag 4 t/m Vrijdag 6 januari 2012 Wedstrijd Trainingskamp

Zondag 27 november Sinterklaasfeest

Sinterklaasfeest werd een heel avontuur op Manege de Arckelhoeve....Sint Zwarte Piet

Al heel vroeg in de ochtend arriveerde 2 Zwarte Pieten bij ons op de manege, ze waren heel lief, maar wat kwamen ze nou doen ? Al gauw bleek dat ze kwamen om grote groepen Fiets Pieten in de gaten te houden. Deze Fiets Pieten maakten een hoop herrie, klommen in de hekken en sommige reden een rondje op Mattie inplaats van op hun Fiets. (waarschijnlijk een pepernootje in hun achterband !) Maar Mattie had al gauw in de gaten dat er een stoute Zwarte Sint Piet bij zat, deze had de Mijter van Sinterklaas gestolen en reed hiermee rond. Mattie maakte al gauw korte metten met deze stour Piet en liet hem het zand van dichtbij bekijken, als straf voor het stelen van de Mijter, Want er is maar een iemand met een Mijter en dat is Sinterklaas.
Mattie vond het allemaal maar vreemd en mocht nadat alle Fiets Pieten waren vertrokken weer lekker op stal met wat lekkers als beloning.De middag zat vol met spelletjes in de bak, waaronder pakjes in de schoorsteen gooien na het nemen van opstakels, de hoefijzers van Americo op in de hoepel gooien, met Dukkie ringsteken, appels en penen happen, een Sinterklaas memorie spel met drinken en snoepjes, een slalom met de brave Gwenn en het werd nog heel moeilijk om de snelle Zwarte Pieten te pakken te krijgen, en toen de pieten de kinderen te pakken moesten krijgen, kwam er gelukkig hulp van vaders en moeders, maar er waren te veel en te snelle kinderen. Na heel hard zingen in de kantine kwam Sinterklaas aan bij Zwarte Piet Dukkie op het karretje. Gelukkig had Sinterklaas zijn werk mijter aan, want de tocht naar de manege was winderig en nat. Sinterklaas zette zijn echte mijter op waarna hij voor alle kinderen even de tijd nam. Na nog een paar liedjes gezongen te hebben, Sinterklaas uit gezwaaid te hebben werd het ijd voor de Pieten om leuke cadeautjes uit te delen. Nadat de kinderen ook nog een Pieten diploma kregen voor het netjes uitvoeren van alle Pieten oefeningen gingen ze met hun Pap's en Mam's weer naar huis en waarschijnlijk snel naar bed, want vermoeiend was het wel .............
Zak van Sinterklaas

Het werd een gezellige middag en drukte in de kantine, we wensen iedereen nog een gezellige pakjes avond en tot volgend jaar maar weer....


Kijk hier voor foto's van het Sinterklaasfeest 2010

Kijk hier voor foto's van het Sinterklaasfeest 2011

Zaterdag 19 november Clinic Gert van den Hof succesvol

Zaterdagavond vanaf 19:00 uur vond er een spectaculaire avond plaats op Manege de Arckelhoeve.

Gert van den Hof kwam naar Poeldijk om te demonstreren hoe je met nog niet ingereden paarden om moet gaan en om deze paarden zover te krijgen dat ze binnen een korte tijd te berijden zijn.
De aankleding van de binnenbak begon om 16:00 uur om alles op tijd klaar te krijgen, de bak werd gesleept, een tribune geplaatst, de spiegels werden afgeplakt en hekken werden geplaatst. Dit alles om de veiligheid van de toeschouwers te garanderen. Immers een paard waar nog nooit iemand op heeft gezeten kan een ongeleide projectiel worden. Nou de hekken en alle maatregelen waren geen overbodige luxe. De meeste paarden wilden wel even een sprintje trekken, om toch maar te proberen de vreemde meneer ervan af te krijgen. Maar een vakman zoals Gert is, krijg je er niet zomaar vanaf en dat bleek ook wel deze avond. Hij bleef heel relaxed, ook al vertoonde het binnen gebrachte paard imposant gedrag. Hij en zijn vrouw vertelde nauwkeurig alle stappen die ze namen en zijn assistent Bert zorgde voor de assistentie die werd gevraagd. Uit het hele verhaal bleek dat elke stap die gezet werd doordacht genomen werd, waardoor de volgende stap geen onnodig gevaar opleverde.
Kortom een spectaculaire en leerzame avond, waar nog lang over nagepraat zal worden !

Lees hier het verslag van de Poeldijkse Ruiter Vereniging


Gert van den Hof is een begrip als het gaat om de africhting van jonge paarden. Op zeer jonge leeftijd begon hij een methode te ontwikkelen. Deze methode maakt het mogelijk om binnen een kwartier, vanaf het zadel, een paard de beginselen van het rijden te leren. Het meest opvallende is het halster. Door een touw om de neus van het paard te doen kan hij hiermee sturen en corrigeren. Het gebruik van een bit komt hierbij nog niet aan de orde, vanwege het vluchtgedrag wat elk paard vertoont en dit juist negatief kan werken. Pas na een aantal dagen wordt het paard aangeleerd om met een bit in te rijden.

Niet alleen jonge paarden worden door Gert afgericht maar ook getraumatiseerde paarden komen onder zijn hoede. Door zijn specialisme en kennis heeft Gert al heel wat ‘probleemgevallen’ waaronder internationale paarden opnieuw moeten bijscholen en , trainen. Het is een kroon op zijn werk om deze paarden weer terug te kunnen zien in de (top) sport.

Ook al staat Gert bekent als ‘de Cowboy’ of ‘Paardenfluisteraar’, ook in de springsport en handel staat hij zijn mannetje. Hij brengt niet alleen paarden uit die toe zijn aan een opfrisbeurt maar juist de in en verkoop heeft zijn interesse. ‘USA horse of the year’, Glasgow van Norman Della JOJO, werd als 2’5 jarige ingekocht en als 5 jarige pas weer verkocht door Gert. En gelukkig bleef het niet alleen bij deze.

Kijk hier voor de verenigingssite van de Poeldijkse Ruiter Vereniging

Gert op de Arckelhoeve

Gert op 't paard op de Arckelhoeve

Clinic Gert van den Hof

Clinic Gert van den Hof

Clinic Gert van den Hof

FNRS wedstrijd gezellig druk
Tijdens de FNRS wedstrijd van 6 november was het gezellig druk, er werden knappe F proeven gereden.
Het was een mooie dag, iets fris maar wel droog. zodat er lekker buiten ingereden kon worden.
Alle ruiters die geslaagd zijn gefeliciteerd we zijn trots op jullie en op naar de volgende wedstrijd op 18 december, de laatste kans voor 2011 om aan je promotie punten te komen.


Zondag 3 juni Vader/Moederdag Special

Zondag 3 juni

Let op: De starttijden zijn verzet naar de ochtend !


Het is weer zover, Samen met je Vader of Moeder rijden in de bak.
Wat een verrassing voor je ouders, je geeft ze een paardrijles samen met jou op je lievelingspony.
Als je uitgereden bent staat je vader of moeder nog een leuke verrassing te wachten in de kantine: een tafel vol met heerlijkheden.

Doe gezellig mee, dan maken we er een leuke ochtend van


moederdag Klik op plaatje om de startlijst te openen


Wegens de grote belangstelling is de Vader / Moederdag special VOL
Je kunt je nog wel op de reserve lijst zetten

Kijk hier voor de moederdag special van vorig jaar

vaderdag bellen


Zondag 3 juni Vader/Moederdag Special

Zondag 3 juni

Let op: De starttijden zijn verzet naar de ochtend !


Het is weer zover, Samen met je Vader of Moeder rijden in de bak.
Wat een verrassing voor je ouders, je geeft ze een paardrijles samen met jou op je lievelingspony.
Als je uitgereden bent staat je vader of moeder nog een leuke verrassing te wachten in de kantine: een tafel vol met heerlijkheden.

Doe gezellig mee, dan maken we er een leuke ochtend van


moederdag Klik op plaatje om de startlijst te openen


Wegens de grote belangstelling is de Vader / Moederdag special VOL
Je kunt je nog wel op de reserve lijst zetten

Kijk hier voor de moederdag special van vorig jaar

vaderdag bellen


Succesvol weekend Stephanie en Danielle Kok
Zondag 6 november reed Danielle samen met Women's Way naar de 2e en 3e plaats op de KNHS kringselectie wedstrijd in Rotterdam.
Zaterdag 5 november nam Stephanie met haar paard Tessa 2x de 1e plaats mee naar huis.
Gefeliciteerd meiden met deze knappe prestaties
Vrijdag 26 oktober onze beruchte Halloweentocht 2012

Halloween 03

Vrijdagavond 26 oktober gaan we weer griezelen.
Samen met je vader, moeder, opa, oma, vriendjes en vriendinnetjes gaan we op avontuur.

Halloween

Halloween 
In samenwerking met sportvereniging verburch en de scouting van Poeldijk hebben we er weer een Mega evenement van gemaakt.
We vertrekken vanuit de geheel in stijl omgetoverde kantine in groepjes naar het bos om daar lekker te griezelen samen met allerlei zombies en andere gekke figuren.
Na de tocht kunnen we gelukkig weer lekker bijkomen in de kantine.
Geef je snel op in de kantine dan hoef je niets te missen

Kijk hier voor de griezel tocht van vorig jaar

  Klik op het plaatjeHalloweenom het affiche te openen
Zondag 2 september Manege de Arckelhoeve Open dag


Op zondag 2 september
is het weer zover, de
Manege de Arckelhoeve OPEN dag

 Het wordt weer een gezellige middag vanaf 13:00 uur
Zoals ieder jaar staat de middag vol van demonstraties en is er de mogelijkheid om met allerlei takken van de paardensport kennis te maken.
Het terrein van Manege de Arckelhoeve wordt omgetoverd in een groots feest terrein met allerlei activiteiten voor groot en klein.
Een speurtocht, ponyrijden, smincken en een springkussen zijn maar een klein deel van de activiteiten die er allemaal mogelijk zijn.
Enthousiaste ruiters verzorgen in samenwerking met de instructrices een groot aantal demonstraties, waaronder carrousel, pas de Deux, dressuurdemo, springdemo, endurance, vaardigheid, en nog veel meer.
  Ook zijn er gezellige standjes met diverse produkten.
Aan het eind van de dag is er de grootse afsluiting met het vrijspringen van de pony's en de verloting van een leuke verrassing

Kom ook gezellig een bezoekje brengen aan onze OPEN dag

 fnrs Klik op de FNRS poster om het programma van de open dag te openen


Woensdag 4 t/m Vrijdag 6 januari 2012 Wedstrijd Trainingskamp

 

In Januari gaan we ons voorbereiden op een nieuw wedstrijd seizoen

Erg belangrijk en onmisbaar zijn een goede voorbereiding voor de wedstrijden

dressuur

Wat houdt dit kamp allemaal in ?

* Je doet mee aan een workshop dressuur, waarbij je eerst een les meekijkt, instructies krijgt en daarna zelf meerijdt
* Je doet mee aan een workshop springen, waarbij jezelf eerst een les meekijkt en uitleg krijgt, daarna spring jezelf mee.
* Je krijgt uitleg over hoe jezelf en je paard/pony het best voorbereid naar de wedstrijd toe.
* We gaan op een leuke excursie.
* We gaan dieper in op het toileteren en het harnachement van je paard/pony
* We behandelen het maken van  een trainingsschema ter voorbereiding naar je wedstrijd.
* We picknicken gezellig op de manege.

"s morgens om 09:00 uur gaan we iedere dag beginnen tot 14:00 uur, vrijdag wordt het later omdat we op excursie gaan, deze tijd laten we nog weten.

Belangrijk om mee te nemen zijn:
* Je gezonde verstand, een goed humeur en een fijne zin.
* Poets spullen en rijkleding zijn ook belangrijk.
* Een lunch pakketje.

We hebben er zin in, hopen op een leuk en leerzaam kamp zodat jullie straks weer een beetje beter voorbereid zijn voor de komende wedstrijden. 


terug | top
FacebookTwitterYoutube
Ponyclub
P.R.V.
FNRS
KNHS
Start lijsten
Nieuwsbrief
 
twitter arckelhoeve
Home Manege Kantine Nieuws Agenda Ponyclub Evenementen Wedstrijden Archief Link Contact Arckelhoeve - Manage
Copyright © 2011 Arckelhoeve. All right reserved.